Mikä mättää Netflix?

    Kun vanha televisio tuli tiensä päähän, valitsin uudeksi vastaanottimeksi älyTV:n. Perusteena oli mainoksen lupaus, että siinä on valmiina Netflix-suoratoistopalvelu. Kuukauden ilmaisen tutustumisen jälkeen koneeseen tarvitsi naputella vain luottokortin numero ja niin katselu jatkuisi. Tosi helppoa.

    Jäin heti koukkuun katsomalla the House of Cards -sarjan ekan jakson. Sen jälkeen oli pakko nähdä lisää. Mutta se ei sitten enää ollutkaan helppoa.

Suoratoistopalvelu ei suostu latamaan valitsemaani ohjelmaa enempää kuin 25%. Tuurilla ja lukuisilla yrityksillä tämän vaiheen voi onnistua ohittamaan.

Suoratoistopalvelu ei suostu latamaan valitsemaani ohjelmaa enempää kuin 25%. Tuurilla ja lukuisilla yrityksillä tämän vaiheen voi onnistua ohittamaan.

    Ohjelmanimikettä avatessani lataamisen edistymistä kuvaava symboli, kieppuva ympyrän puolikehä, jäi paikoilleen raksuttamaan 25 prosentin kohdalle. Joinakin kertoina lataus onnistui 99 prosenttiin saakka, mutta jämähti sitten siihen. Haluamani pätkä ei siis auennut.

    Sammutin television ja avasin Netflixin uudestaan. Lähestyin jakson lataamista useita eri tietopolkuja, mutta reitistä riippumatta eteneminen yleensä tyssäsi punaiseen kieppuvaan renkaaseen.

    Joskus lataus onnistui kuin varkain parinkymmenen yrittämisen jälkeen. Asetuin odottavasti mukavaan tuoliin, mutta noin 15 sekunnin kuluttua ruutu musteni ja silmiin iski viesti, ”ei voida toistaa” ja ”virhekoodi 5.2.12”. Tarkistin laitteen langattoman yhteyden ja kuukausimaksun suorituksen, mutta ne olivat kunnossa. Sitä vahvisti myös se, että tabletilta haluamani ohjelma oli katsottavissa moitteetta ensi yrittämällä. Ongelman täytyi siis olla älytelkussa tai suoratoisto-ohjelmassa tai molemmissa.

Tätä ilmoitusta ei voi kiertää. Muutkaan nimikkeet eivät aukea. Odottaa pitää joskus seuraavaan päivään

Tätä ilmoitusta ei voi kiertää. Mikään nimike ei aukea. ’Yritä myöhemmin’ tarkoittaa usein seuraavaa päivää.

    Silloin tällöin ruutu meni mustaksi ohjelman puolivälissä. Noin vain ilman varoitusta. Tässä vaiheessa laite ei kommunikoinut mitenkään, pysyi vain mustan mykkänä. Toisinaan katsomani pätkä alkoi yllättäen aivan itsestään latautua uudestaan. Sama saattoi toistua viiden minuutin välein. Hermoja rasitti, kun itselatauksen jälkeen toisto alkoi alusta ja jouduin käsin etsimään, mihin katselu oli katkennut.

    Luulin, että olin jo kaiken kokenut, mutta sitten Netflixin kuvakkeet lakkasivat vastaanottamasta kaukosäätimen viestejä. Koska muita ohjausmahdollisuuksia ei ollut tiedossani, jouduin sammuttamaan television. Se nappi sentään toimi.

    Netflixin katsomisesta tuli stressi. Ei ollut harvinaista, että koko katsomiseen varaamani aika, esimerkiksi tunti, kului yrityksiin ladata ohjelma. Joskus en voinut katsoa mitään, kun mikään ei toiminut. Hyväntuulisen rentoutumisen sijaan astui mielipaha. Käytän telkkua vain suoratoistoon, joten toosa jäi seisomaan tarpeettomana.

    Kävin jopa kysymässä neuvoa telkun myyneestä liikkeestä. Hyvin koulutettu myyjä näytteli hämmästynyttä sanoessaan, ettei ollut koskaan aikaisemmin kuullut moisesta ongelmasta. Lopulta hän myönsi sen verran, ettei heillä ollut listaa Netflixin virhekoodeista. Verkosta koodiani 5.2.12. ei löytynyt. Netflixin kotisivujen kautta lähetin palautetta asiasta, mutta en ole saanut vastausta.

    Kerran vierailulle tullut poika ehdotti ikivanhaa kikkaa: töpseli irti pistokkeesta kun ohjelma on juntturassa. Työpaikan nörteiltä olin oppinut, ettei niin pidä tehdä, mutta kokeilin kuitenkin. Sen jälkeen kone toimi moitteetta.  Nähtävästi kävi niin, että television tietokoneen välimuisti nollautui ja sen myötä bugit lakkasivat jumittamasta.

    En tiedä, miten televisiotehtaat ja Netflix testaavat tuotteidensa yhteensopivuuden. Ainakin siihen on jäänyt kokoiseni aukko. Vaikka suoratoistopalvelun ohjelmat nyt ovat katsottavissa, se ei ole mahdollista ilman ylimääräistä töpseli irti -manööveriä. Käyttöohjeissa siitä ei puhuta, joten tuote ei toimi kuten luvattiin. Siksi olen edelleen tyytymätön asiakas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *